PinCity 1.3: Polygony, město v datech a spoustu dalšího

3. 11. 2020čtení na 6 minut

Cílem PinCity je dát městům nástroj, prostřednictvím kterého budou moci efektivně komunikovat s občany. Proto jsme se rozhodli jít cestou tzv. komunitního vývoje – všechny aktualizace a nové funkce jsou dostupné všem klientům, na kterých je, jestli je využijí.

Co nového je ve verzi 1.3, kterou jsme vypustili do světa tento týden?

dada

Polygony a trasy

Špendlík v mapě je super. Co si ale počít, když potřebujete naznačit, odkud kam povede nová cyklostezka nebo jaká část parku se bude revitalizovat? Zamysleli jsme se a máme řešení! V administraci projektů si jednoduše zvolíte, jestli chcete vyznačit trasu či plochu a pak už jen kliknutími myši určujete jednotlivé body. Není také problém označit více úseků či ploch v rámci jednoho projektu.

 

výsledná podoba polygonu v prostředí aplikace PinCity

Ankety

Jak aktivně zapojit obyvatele vašeho města do rozhodování o podobě konkrétního projektu? Co takhle krátký (nebo i delší) dotazník? V nejnovější aktualizaci se prostředí pro tvorbu anket výrazně zjednodušilo, navíc přibyla možnost si výsledky každého průzkumu vyexportovat a podrobně vyhodnotit.

Abyste získali co nejvíce odpovědí, nastavili jsme systém tak, aby se projekty s aktivními dotazníky automaticky zobrazovaly na prvním místě v seznamu klíčových projektů. V neposlední řadě jsme také přidali možnost předpřipravit si spuštění ankety na určitý termín, ale i časové omezení ankety

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Město v datech

Umisťuje se vaše město pravidelně vysoce v žebříčcích kvality života? Dáváte na investice více peněz, než starostové v jiných městech? Podařilo se vám dotáhnout všechny projekty, které jste si vytyčili? S novým modulem Město v datech se můžete všemi těmito i spoustou dalších informací pochlubit na zvláštní stránce.

Přepínání mapových podkladů

Častou připomínkou od našich klientů, jak PinCity vylepšit z uživatelského hlediska, byla možnost výběru mezi mapovými podklady.
Pro naše programátory to byla hračka. Pro vás i obyvatele vašeho města je to potom možnost, jak si ještě lépe představit, jak se dané místo změní, případně kam přesně umístit pin při zadávání občanského návrhu, když dané místo není zanesené v běžné mapě. Nově máte na výběr z turistické a satelitní mapy, tak jak jste zvyklí z ostatních mapových aplikací.

Prioritizace témat

Váš projekt spadá do více tématických oblastí, ale vy potřebujete na mapě zdůraznit jednu konkrétní. Tu, která nejlépe vyjadřuje vaši vizi. S aktuální verzí PinCity už to není problém. Při vyplňování či editaci projektu pouze označíte témata, která se návrhu týkají, a následně zvolený štítek označíte a pomocí funkce drag & drop ho přesunete na první místo.

Další změny

Zmínili jsme jen ty nejdůležitější novinky. S nejnovějším updatem ale přibyla i řada dalších věcí, které jsou často oku neviditelné, ale přispívají k tomu, aby celé prostředí aplikace fungovalo plynuleji. Z novinek, které přece jen vidět jsou zmíníme ještě pár:

  • ikony pro různé fáze stavu projektu
  • uživatelské mazání svých komentářů
  • označení profilů zástupců města 

Všechny nově přidané funkce si můžete vyzkoušet v našem modelovém městě Pinsburg.

Verzí 1.3 pro nás ale vývoj PinCity zdaleka nekončí. Neustále reagujeme na připomínky našich klientů, tak aby prostředí aplikace co nejvíce odpovídalo jejich potřebám. Už teď proto pracujeme na aktualizaci 1.4, sledujte proto všechny informační kanály, kde vás budeme průběžně o všem novém ze světa PinCity informovat.